Om oss - Bästa Kompisar | Fullservice-reklambyrå i Malmö
BÄSTA KOMPISAR MALMÖ

Skapar känslor. On- och offline.

KONTAKTA OSS
bästa kompisar, takterrass, turning torso
Om bästa kompisar, kontorsbild
VI ÄR BÄSTA KOMPISAR

Mysigt och effektivt.
Men mest mysigt.

Allt går snabbare. Inte minst sättet vi kommunicerar på, vilket gör att tid är viktigare än någonsin. Tiden måste spenderas effektivt. Därför har Bästa Kompisar fokus på just effektivitet. Vi tror på den samlade kraften i att ha allt samlat på ett ställe. Inga långa beslutsvägar och inget krångel med underleverantörer – utan kompetens, idé, strategi, produktion och analys som samverkar under ett och samma tak, utan att kostsam tid går till spillo.

OWNER / CEO

Ola Mohlin

Guds vägar är outgrundliga, men Ola Mohlin är outgrundligare. Vid sju års ålder sålde han cyklar och idag säljer han kundnära och effektiv kommunikation. Däremellan har han synts på MTV, startat en radiokanal och tappat håret. Bästa Kompisar – Reklambyrån grundade han 2008 och med fokus på radio och ljud styrde han BK-skutan med mycket hjärta och engagemang. Och även om Bästa Kompisar har förändrats till en fullfjädrad helhetsleverantör sedan dess, är hjärtat och engagemanget kvar. Kanske till och med starkare än någonsin.

Ola Mohlin

OWNER / CEO

magnus åkesson profil

OWNER / DIRECTOR / PRODUCER

Magnus Åkesson

Döm honom inte för den gången han åt en levande groda. Eller den gången han dämpade en fallande sten med sin bara panna. Däremot får ni gärna döma honom för sättet han inmundigar en kiwi på – med skalet på – som någon som borde låsas in. Hans omdöme till trots är han en nyckelspelare på byrån. Med en otrolig passion och lösningsorienterat mindset, lyfter han alla våra filmprojekt till storhet och stolthet, både för oss och för beställaren. Att han sprider trivsel, trygghet och träningsinspiration på kontoret ser vi bara som en bonus.

Magnus Åkesson

OWNER / DIRECTOR / PRODUCER

tina mohlin profil

HEAD OF DIGITAL / STRATEGIST

Tina Mohlin

Med kall hjärna och varmt hjärta rör hon sig bekvämt mellan både analys och content. Strategiskt fulländad och med en naturlig talang för varumärkesbyggande, skapar hon både mjuka och hårda värden – internt som externt. Med en bakgrund som modell med världen som spelplan, grundare av ett beauty-brand och tidigare som Growth Guide på Ridgeback. Vår alldeles egen Head of Digital.

Tina Mohlin

HEAD OF DIGITAL / STRATEGIST

cia holst profil

OPERATIONAL PROJECT MANAGER

Cia Holst

Administrations-amiralen, schema-schamanen, planerings-presidenten. Kärt barn har ju trots allt många namn. Och det är i kontorets sydvästra hörn vi hittar henne, överblickandes alla våra produktioner. Låt oss presentera vår alldeles egna Cha-cha-cha-dansande risottoexpert – Cia Holst. Som vår operativa projektledare är Cia kugghjulet som får klockan Bästa Kompisar att ticka, uranstaven i kärnreaktorn och luften som ljuder orgeln. Hon är allt, och mer därtill. Utan Cias kritiska och tränade reklamöga stannar verksamheten, och kanske är det just därför vi är så tacksamma över att få kalla henne vår.

Cia Holst

OPERATIONAL PROJECT MANAGER

Dag Westerberg

STRATEGIC PROJECT MANAGER

sanna von gertten profil

ART DIRECTOR

Sanna von Gertten

Sanna våra ord, vi är tacksamma över att få kalla henne vår Art Director. Ska man beskriva henne med ett enda ord vore ”begåvad” träffande. Utökar vi till två blir det ”begåvad” och ”erfaren”. Tre då? Vad sägs om ”begåvad”, ”erfaren” och ”kundnära”. Sedan debuten på Bästa Kompisar kan vi lägga till nya ord och superlativ varje dag. Ändå räcker orden inte till för att beskriva vad hon tillför i kreativitet och affärsnytta – både för oss och för våra kunder.

Sanna von Gertten

ART DIRECTOR

Amanda Asplund

ART DIRECTOR

Pierre Zalas

DIGITAL DESIGNER / DIGITAL PROJECT MANAGER

SALES AND PROJECT MANAGER

Sarah Stjärnberg

Med telefonen som vapen och bilen som verktyg kuskar hon det skånska vägnätet runt för att sprida gospeln om Bästa Kompisars erbjudande: snygg, smart och effektiv kommunikation. Hennes energi, charm och kunskap är svårmatchad och omöjlig att tacka nej till, något många av våra nya kunder kan skriva under på. För er företagare i regionen som inte kan relatera är det bara en tidsfråga. Hon kommer ringa. Hon kommer komma. Ni kommer lära er hennes namn.

Sarah Stjärnberg

SALES AND PROJECT MANAGER

gustav thunander profil
Gustav Thunander

COPYWRITER

Nellie Nyberg

COPYWRITER

magnus jälthammar profil

FILM PRODUCER

Magnus Jälthammar

Han ställde upp i europamästerskapen i Spikeball, men kom inte ens bland de 20 bästa. Ändå är han nöjd. I tillägg till denna uppenbara ambitionsbrist är han ett Tottenham Hotspur-fan, som gått och döpt sin son efter Harry Kane, Englands minst sympatiska människa. Men vem är då denne man, med så tydligt begränsade ambitioner? Jo, det är Magnus “Jältis” Jälthammar, och han är underbar. Han är underbar på så många sätt. Han är inte bara vår producent och mäster-organisatör, alltid redo med en plan B, och som med sitt säkra film-öga och finstämda kreativitet, skapar och organiserar underverk åt våra kunder. Han är dessutom en underbar människa på andra sätt; han sprider glädje, god stämning och improviserade låttexter runt sig som ett avsågat hagelgevär sprider bly. Vi är tacksamma över att han ryms i vårt hus.

Magnus Jälthammar

FILM PRODUCER

PROJECT MANAGER / LINE PRODUCER

Märta Wållgren

Hennes väg till oss har varit krokig men nu har vi äntligen lyckats hitta något bra med Kristianstad: Märta. Efter många gästspel under åren är hon till slut vår egen. Som barn stod hon på scen med Phil Collins, Sten och Stanley och Björn Skifs. Som vuxen är hon Projektledare och Line Producer på Bästa Kompisar – Reklambyrån. Vi vet var vi föredrar henne. Vi vet var våra kunder föredrar henne. Och det är inte på scen med Phil Collins.

Märta Wållgren

PROJECT MANAGER / LINE PRODUCER

MOTION DESIGNER

Moa Johansson

Det bästa som finns är när en praktikant, med hjälp av talang, hårt arbete och allmän trevlighet gör ett sådant avtryck att det är omöjligt att inte cementera denne i organisationen. 2019 var ett sådant år. Moa var en sådan praktikant. Direkt från Hyper Island, utan mellanlandningar, är vi stolta att ha henne som vår Motion Designer.

Moa Johansson

MOTION DESIGNER

martin ling profil
Martin Ling

VFX SUPERVISOR

Jorge Orellana profil

EDITOR

Jorge Orellana

Ett välmående företag behöver yrkesskickliga medarbetare. Ett välmående företag behöver god stämning. Ett välmående företag behöver en “chispa chilena” – en chilensk glädjespridare. I Coke har Bästa Kompisar allt. Ung i sinnet, passionerad och karismatisk som få, dansar han in på kontoret och gör underverk. Underverk i produktionen – där han visualiserar och klipper med schweizisk precision. Och underverk för stämningen – för vi kan erkänna, vissa dagar går lite långsammare, även på Bästa Kompisar, och det är när dansen inte längre sker på rosor som han behövs som mest. Det är sådana dagar vi är extra stolta över att han är en Bästa Kompis. Alla andra dagar är bara bonus.

Jorge Orellana

EDITOR

DIGITAL MARKETER

Joel Malmberg Persson

Med sin tekniska och strategiska kompetens och detaljfokus, är det kanske ingen överraskning att Joel är den enda på byrån med militär bakgrund. Med ena handen på tangentbordet och andra innanför västen, manövrerar han Bästa Kompisars digitala marknadsföringserbjudande. SEO, SEM, CMS och andra akronymer är hans hemmabas men han tjänstgör villigt även inom sociala medier och dataanalys.

Joel Malmberg Persson

DIGITAL MARKETER

Victoria Larsson profil

GRAPHIC DESIGNER

Victoria Larsson

Hon hävdar att hon kan gå på tåspetsarna, men det är inget som märks – för smyger gör hon inte. Bestämd är hon. Noggrann likaså. Men framför allt är hon begåvad. Hon är begåvad inom form, färg och textur – och kanske är det hennes bakgrund som designassistent som gör henne till reklamsveriges mest fysiska grafiska designer. Det klipps, det klistras och det viks. Och kanske är det därför resultatet blir så genomarbetat och bra? Hennes ambition och grafiska träffsäkerhet är en professionell tillgång, hennes personlighet en social.

Victoria Larsson

GRAPHIC DESIGNER

patrik lorentzson profil

MUSIC PRODUCER / COMPOSER

Patrik Lorentzson

Något teknikfrustrerad, alltid nära till en högljudd svordom som då och då bryter lugnet på byrån, står han i sin studio. “Det absolut sämsta program som någonsin skapats” är hans utlåtande om Word, världens mest använda mjukvara. Fåfäng? Lite kanske. Men framförallt är han begåvad. Mannen på bilden har så många strängar på sin lyra att lyran nästan blir en harpa. Han har drivit ett prisbelönt café. Han har jobbat som bingoutropare. Han har skrivit låtar till Björn Skifs. Dessutom är han Bästa Kompisars kulturella alibi och vår egen inhouse Quincy Jones. Hans musikaliska nyfikenhet hjälper kunder med allt från jinglar och ljudidentitet till hela låtar. Mannen på bilden är Patrik Lorentzson och han är vår musikproducent. Outtröttligt skriver och komponerar han musik för imponerade kunders räkning, och det är vi så klart stolta över.

Patrik Lorentzson

MUSIC PRODUCER / COMPOSER

patrik wiberg profil

SOUND AND LOGISTICS

Patrik Wiberg

Vad heter glödlampa på vietnamesiska? Är det lastpallens dag? Vad är nu inlogget till servern? Låt oss presentera Bästa Kompisars nestor i onödigt vetande. Och allt nödvändigt vetande också, för den delen. Hur länge han har jobbat på Bästa Kompisar är det nog ingen som vet, men kanske är det längre än grundarna. Han hittas ofta nere i studion där han med kirurgisk precision vaskar fram ljud-guld framför sitt mixerbord; för det är just ljud som är hans hemmaplan. Radio, ljudproduktion och allt runt omkring – statister, casting och manus – är allt i Patrik Wibergs regi. Patrik är dessutom den enda med riktig koll på var saker är, vilket gör honom till en kreativ och idérik allt-i-allo. Han är dessutom en genom-mysig person, men så är det ju med kompisar – man har en tendens att tycka väldigt bra om dem.

Patrik Wiberg

SOUND AND LOGISTICS

Linnea Gadd

INTERN

Felix Göransson

INTERN