BÄSTA KOMPISAR MALMÖ

Skapar känslor. On- och offline.

bästa kompisar, takterrass, turning torso
Om bästa kompisar, kontorsbild
VI ÄR BÄSTA KOMPISAR

Mysigt och effektivt.
Men mest mysigt.

Allt går snabbare. Inte minst sättet vi kommunicerar på, vilket gör att tid är viktigare än någonsin. Tiden måste spenderas effektivt. Därför har Bästa Kompisar fokus på just effektivitet. Vi tror på den samlade kraften i att ha allt samlat på ett ställe. Inga långa beslutsvägar och inget krångel med underleverantörer – utan kompetens, idé, strategi, produktion och analys som samverkar under ett och samma tak, utan att kostsam tid går till spillo.

Vid sju års ålder sålde han cyklar och idag säljer han effektiv kommunikation. Bästa Kompisar grundade han 2008 och med fokus på radio och ljud styrde han BK-skutan med mycket hjärta och engagemang. Och även om Bästa Kompisar har förändrats till en fullfjädrad helhetsleverantör sedan dess, är hjärtat och engagemanget kvar.

magnus åkesson profil

Döm honom inte för den gången han åt en levande groda. Däremot får ni gärna döma honom för sättet han inmundigar en kiwi – med skalet på. Hans omdöme till trots är han en nyckelspelare på byrån. Med en otrolig passion och lösningsorienterat mindset, lyfter han alla filmprojekt till storhet och stolthet.

Magnus Åkesson

OWNER / DIRECTOR / PRODUCER

tina mohlin profil

Med kall hjärna och varmt hjärta rör hon sig bekvämt mellan både analys och content. Strategiskt fulländad och med en naturlig talang för varumärkesbyggande, skapar hon både mjuka och hårda värden – internt som externt. Med en bakgrund som modell med världen som spelplan, grundare av ett beauty-brand och som konsult med fokus på varumärken, mediastrategier och affärsutveckling.

Tina Mohlin

PROJECT MANAGER / STRATEGY

I skärpunkten mellan Frankrike och Spanien hittas San Sebastian, mellan starksprit och vin hittas Madeira och mellan kreativt skapande och iskall strategi – Dag. Med lång erfarenhet från både byråsidan och som marknadschef är han länken mellan byrå och kund, mellan kultur och affär.

Dag Westerberg

STRATEGIC PROJECT MANAGER

Med telefonen som vapen och bilen som verktyg kuskar hon det skånska vägnätet runt för att sprida gospeln om Bästa Kompisar: snygg, smart och effektiv kommunikation. Hennes energi, charm och kunskap är svårmatchad och omöjlig att tacka nej till. Hon kommer ringa. Hon kommer komma. Ni kommer lära er hennes namn.

Sarah Stjärnberg

SALES / CLIENT MANAGER

sanna von gertten profil

Ska man beskriva henne med ett enda ord vore ”begåvad” träffande. Två då? Vad sägs om ”begåvad” och ”erfaren”? Sedan debuten på Bästa Kompisar kan vi lägga till nya ord och superlativ varje dag. Ändå räcker orden inte till för att beskriva vad hon tillför i kreativitet och affärsnytta – både för oss och för våra kunder.

Sanna von Gertten

CREATIVE DIRECTOR

gustav thunander profil

Med ena foten i en Birkenstock och den andra i en sneaker, personifierar Gustav den våndande kreatören. Varför hans skrivbord är belamrat med allt från en kikare till en ensam trumpinne är det ingen som vet, men en sak är säker – hans vassa copyrader älskas av våra kunder. Ungefär lika mycket som han själv älskar katter.

Gustav Thunander

COPYWRITER

Nina Björkmyr

COPYWRITER

Hon har sina rötter i Småland och är slipad i både Sydney och Göteborg. Det hon saknar i ergonomisk begåvning tar hon igen på det estetiska när hon krökt över sitt skrivbord formar och skapar våra kunders hela visuella identitet. Hon gör det med talang, finess och hårt arbete. Och framför allt – hon gör det med bravur.

Amanda Asplund

ART DIRECTOR

Born and raised in Norrland, bytte han den vidsträckta fjällen mot vår sydliga blåst. Men fridfullheten tog han med sig. Med van hand kernar han med precision och formger till perfektion. Det sägs att han dansade sig in på byrån. Om det är sant eller inte låter vi vara osagt. Men en sak är säkert – han dansade rakt in i våra hjärtan.

Felix Göransson

GRAPHIC DESIGNER

Hennes väg till oss har varit krokig men nu har vi äntligen lyckats hitta något bra med Kristianstad: Märta. Som barn stod hon på scen med Phil Collins och Björn Skifs, som vuxen är hon Producent på Bästa Kompisar. Vi vet var vi föredrar henne. Vi vet var våra kunder föredrar henne. Och det är inte på scen.

Märta Wållgren

FILM PRODUCER / PROJECT MANAGER

martin ling profil

Om han vore en kändis hade han varit Bill Murray, fast halvcool och smalfet. Mest för hur han väcker det döda till liv med sina eminenta koloreringsfärdigheter, som en slags reverse Ghost Buster. Och för hur han höjer stämningen på kontoret med sin pillemariska humor. Behöver du hjälp med visuella effekter, vet du vem du ska ringa.

Martin Ling

VFX SUPERVISOR / COLORIST

Jorge Orellana profil

Ett företag behöver skickliga medarbetare. God stämning. Och framförallt – en “chispa chilena” – en chilensk glädjespridare. Ung i sinnet och karismatisk som få, dansar Coke in på kontoret och gör underverk i produktionen där han visualiserar och klipper med schweizisk precision. Och underverk för stämningen – som en sann Bästa Kompis.

Jorge Orellana

EDITOR

Victoria Larsson profil

Bestämd är hon. Noggrann likaså. Men framför allt är hon begåvad. Begåvad inom form, färg och textur – och kanske är det det som gör henne till reklamsveriges mest fysiska grafiska designer. Det klipps, det klistras och det viks. Hennes ambition och grafiska träffsäkerhet är en professionell tillgång, hennes personlighet en social.

Victoria Larsson

DIGITAL DESIGNER / WEB PRODUCTION

Med sin strategiska kompetens, är det kanske ingen överraskning att Joel är den enda på byrån med militär bakgrund. Med ena handen på tangentbordet och andra innanför västen, manövrerar han Bästa Kompisars digitala erbjudande. SEO, CMS och andra akronymer är hans hemmabas men han tjänstgör även inom sociala medier och dataanalys.

Joel Malmberg Persson

DIGITAL MARKETER

patrik lorentzson profil

Något teknikfrustrerad, oftast med en svordom nära till hands, står han där i sin studio och skriver och komponerar musik för kunders räkning. Begåvad som få, med en bakgrund som både bingoutropare och krögare att stoltsera med, hjälper Bästa Kompisars alldeles egna Quincy Jones kunder med allt från jinglar och ljudidentitet till hela låtar.

Patrik Lorentzson

MUSIC PRODUCER / COMPOSER

patrik wiberg profil

Hur länge han har jobbat på Bästa Kompisar är det nog ingen som vet, men kanske är det längre än grundarna. Han hittas ofta i studion där han med kirurgisk precision vaskar fram ljud-guld; för det är just ljud som är hans hemmaplan. Radio, ljudproduktion och allt runt omkring – statister, casting och manus – är allt i Patriks regi.

Patrik Wiberg

SOUND / LOGISTICS